fredag den 26. september 2014

Uundværlige cremer til babys hoved og hale


Jeg har en lille skare af uundværlige cremer, som jeg har i pusletasken og ved puslebordet. De er rigtig gode på hver sin måde, og tjener til forskellige formål. Sådan næsten da. Nogle tjener flere og samme formål, men er gode på hver sin måde.
Det er nogle cremer, som jeg har brugt siden jeg fik Oliver for snart 3 år siden.

Jeg vil lige gennemgå dem enkeltvis, og forklare hvad de hver især gør godt for. 


Natusans first touch protection cream er en fed hvid creme, som er rigtig god til tørre pletter på baby. Felix har for tiden en tør plet på kinden, som jeg bruger denne creme til at smøre med.
Jeg bruger også selv cremen til mine hænder, fordi får rigtig tørre hænder af at vaske og spritte hænder mange gange om dagen efter bleskift.


Den næste creme er min all time favorite creme, og som jeg har brugt mange tuber de seneste år. Eller det vil sige, at den faktisk er drøj i brug og derfor varer lang tid. Så det er måske alligevel begrænset hvor mage tuber har brugt.
Men ihvertfald er jeg rigtig glad for Natusans intensive Care repair cream, som jeg bruger hver gang børnene har fået skiftet en l....-ble. Det er en let creme - nærmest en gel, som blot ligger et usynligt lag uden på babynumsen. Den laver en beskyttende hinde, så der ikke opstår rød numse. Vi har aldrig døjet med hudløs eller rød numse, fordi denne creme simpelthen er gude skøn. Og så koster den måske 20-30kr i Føtex og Bilka mv. Helt klar den bedste creme til babyer. Jeg har altid rigtig brugt zink salve, fordi de klistrer og fedter. Det har jeg simpelthen ikke helt forstået fidusen i. 


Lansinoh er også en creme som alle mødre og især kommende mødre bør kende. Den ville jeg gerne have kendt forud for Olivers fødsel, så jeg havde den klar fra dag ét. Nå..
Lansinoh er en fed brystvorte creme, som afhjælper og heler ømme og revnede brystvorter. Jeg fik først anbefalet den af en jordemoder på patienthotellet for snart 3 år siden, da jeg lige havde født Oliver. Mine brystvorter lignede Jerusalems ødelæggelse med sår og revner, og til dem der ikke har prøvet det, så kan jeg fortælle at det gør NAS. Mega nas endda. 
Cremen smøres på brystvorterne, efter hver amning i de første uger. Ihvertfald ind til at det ikke er ømt at amme mere. Og man skal ikke tørre det af inden baby skal ammes næste gang. Det er smart. Cremen er dog ikke et godt match, hvis msn bruger uld ammeindlæg. Vent med dem til efter de første uger. Jeg brugte bare almindelige engangs ammeindlæg fra f.eks. Natusan. 
Denne creme skal være klar i pusletasken, som skal med på fødegangen og patienthotellet. Hvis den bliver brugt fra første færd, så er man fri for rigtig mange ubehageligheder. Den kan købes på apoteket og måske Matas. 

Decubal har lavet en lille fin creme til tørre områder, som tjener lidt samme formål som Natusans protection cream - bare i en mere fed og plejende udgave. Den er en fed salve, som jeg især bruger til tørre vinter-kinder og des lige. Hvis man skulle vælge mellem denne og protection cream fra Natusan, så vil jeg nok nøjes med Natusans. Natusans er dels billigere og dernæst nemmere at smørre ud. Oliver gider ikke, at få smurt creme i ansigtet, så der skal det gå hurtigt, hvis jeg skal have en chance for at ramme rigtigt.

 Pantothenol salven er en rigtig god creme, som jeg fik på barselsgangen af en sygeplejerske da jeg var indlagt med Felix. Det er også en brystvortecreme, blot af en mindre fed udgave. Jeg kunne denne gang nøjes med denne salve, frem for Lansinoh, da jeg nærmest brugte den fra første amning og indtil det ikke var ømt at amme mere. Den er nemmere at smøre ud, men er derfor heller ikke helt så intensiv som Lansinoh. Så man skal lige gøre op med sig selv, hvad man har behov for. Hvis der er sår og revner, så forslår denne salve ikke, så er det helt klart Lansinoh der skal til. Men er det bare lidt ømhed og rødme er denne guld værd. Fåes også på apoteket. 

Den sidste creme, som jeg vil anbefale er A-dermas Exomega lotion.


Oliver har børneeksem også kaldet atopisk eksem på kroppen. Vi smører derfor af og til ham med denne fede lotion, som reducerer kløe fra hans eksem. Den bruges ikke så meget om sommeren, men mere i vinterhalvåret, hvor eksemet har sin blomstringstid hos Oliver. Cremen kan købes på apoteket, og er ikke i den billige ende, men er drøj og holder længe. Dette er creme nummer to i Olivers levetid.

Det er ikke fordi vi smører Oliver og Felix meget ind i creme og salve, men med de rette sager, så kan man nøjes med at smøre en gang imellem. Faktisk bruger jeg stort set ingen plejemidler til Felix, fordi hans hud skal have lov til at regulere tørhed mv selv. Da Felix blev født var hans hud meget tør, fordi han havde opbrugt det meste fosterfedt indeni maven. Alligevel skulle vi ikke smøre ham ind i diverse cremer, fordi hans hud selv skulle regulere tørheden. Det gjorde den også allerede en uge senere. Hvis man smører huden unødigt skaber man et kunstigt behov for tilførsel af fugt til huden, som egentlig ikke er nødvendig efter min mening. 

Det var nok om cremer til hoved og hale :)

God weekend...

1 kommentar:

  1. Uh tak fordi du lige mindede mig om et meget vigtigt køb til pusletasken. Jeg var også så glad for Lansinoh under mine sidste graviditeter, og det skal jeg helt bestemt have klar til fødslen denne gang :)

    SvarSlet