torsdag den 11. september 2014

Oliver har fået børnehaveplads


I går kom der besked fra pladsanvisningen om, at Oliver pr. 1.12 har fået plads i Rodens børhave. 
Roden er ikke blandt de børnehaver vi har søgt, da den ligger aller længst væk fra os i byen, og fordi den er byen største institution med 62 børn i alderen 0-5 år. Det er altså en integreret institution med både vuggestue og børnehave. 
Jeg er lidt skræmt over at valget er faldet på Roden, fordi de netop er en stor institution og fordi der ikke er nogle andre af Olivers venner, som går i den. Jeg frygter derfor en svær opstart. 
Men når det er sagt, så er der også en masse positivt derved. Den har et godt ry her i byen og er eftertragtet. Den skulle have en god legeplads og nogle gode rammer. Den er ved at blive renoveret (som forhåbentlig er overstået inden Oliver starter, da han er støjfølsom).
Og den kunne måske rumme begge børn, når Felix engang skal starte i dagpleje/ vuggestue. Det kunne være dejlig nemt kun at aflevere og hente børn ét sted. Så gør det måske ikke så meget, at stedet ikke ligger lige i vores baghave. Jeg har ellers svoret, at mine børn skal gå i dagpleje, fordi jeg elsker det trykke miljø en dagpleje kan tilbyde de små børn. Men jeg tror ikke at Felix bærer helt det samme sarte sind som Oliver, og måske kunne han trives i Rodens vuggestue.

Apropos baghave, så ligger to af de institutioner, som vi havde ønsket bogstavelig talt næsten i vores baghave. Der er ihvertfald kun 100m derhen. Men det blev ikke sådan i denne omgang. 

Jeg må tage ja-hatten på besøge Roden. Måske jeg bliver jublende glad og positivt overrasket over stedet. Det håber jeg ihvertfald..

7 kommentarer:

 1. Det lyder spændende - jeg håber, I synes om det og bliver glade for det! Min mormor arbejdede der faktisk, mens hun stadig var på arbejdsmarkedet. Jeg var indimellem med hende på arbejde, og jeg ELSKEDE det! Husker det som et skønt sted. Og selvom det måske ikke ligger lige i baghaven, er det i hvert fald meget centralt i byen :)

  SvarSlet
 2. Det er spændende at læse med her ... Har først lige fundet din blog. Vi bor i samme by, kan jeg se og du har nøjagtig haft de samme overvejelser/bekymringer, som jeg havde, da min søn startede i børnehave for 1½ år siden. Min søn er også decemberbarn og en smule sensitiv.

  Vi fik heller ikke den ønskede børnehave til ham, men han trives rigtig godt i dag. Jeg er sikker på det kommer til at gå godt, og kan jo også læse frem, at du har fået mere ro i sindet omkring det hele. Vores naboer har haft deres piger i Roden og har været rigtig glade for stedet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til. Dejligt, at du vil læse med. Du har også en dejlig blog kan jeg se. Og sjovt, at vi bor i samme by. Jeg synes ikke, at jeg umiddelbart har set dig i byen endnu. måske hilser vi på hinanden i nærmeste fremtid. Hvor skal din yngste i børnehave henne?

   Slet
  2. Ja, jeg er lige startet med at blogge, men har fulgt et par enkelte store bloggere længe :) Men Nadja (drengemor.dk) fik mig lidt overtalt til at gå i gang for alvor :)

   Og ja, måske lige pludselig render vi på hinanden i Fakta, hvem ved? Min dreng på 4 år går i Børnehaven Flik-Flak (som den hedder nu), og der skal min datter også begynde til marts :-)

   Slet
  3. Det er rigtig spændende og personlig læsning, så jeg er sikker på, at du nok skal få en masse følgere.
   Vi havde også skrevet Olivdr op til Flik-flak, men der er lang venteliste der til. Men jeg tror nu også, at Roden bliver et godt sted for børnene.
   Hvilken dagplejemor har du i?

   Slet
 3. Tak skal du have :)

  Vi har privat dagplejer til vores børn. Dorte som bor ved Mølleskoven, og som vi har været og er rigtig glade for. Det bliver også helt mærkeligt, når man slet ikke har nogen børn hos hende mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg godt forestille mig. Så er børnene ligepludselig ikke så små længere :)

   Slet