torsdag den 28. august 2014

Felix' dåbskjole
Dåben nærmer sig for Felix, og forberedelserne er i gang.  Nu er dåbskjolen klar til den store dag for Felix. Dåbskjolen har netop fået isyet navn og dåbsdato hos skaberen af kjolen, ligesom det også fik da Oliver og Felix' kusine Nelle blev døbt for et par år tilbage.

Da Oliver blev født var der hverken nogen i min eller min mands familie der ejede en dåbskjole. Derfor fik vi designet og syet en dåbskjole, som skulle være starten på en arvedåbskjole i familien.
Dåbskjolen er nemlig lavet ud af min mands afdøde mormors brudekjole fra 1950'erne og har derfor står affektionsværdi for os. Den har min mands morfar gemt i skabet i alle disse år. Han havde faktisk glemt, at den var i gemt i skabet. Den blev tilfældigvis fundet da vi ledte efter en arvevuggen, som han også havde opbevaret. Vuggen kan jeg vise i et andet indlæg.

Oliver var det første barnebarn i min mands familie der kom til verden og som derfor skulle gøre brug af dåbskjolen. Der er derfor mange børn der fremover vil kunne få glæde af dåbskjolen, hvis de selvfølgelig har lyst.Billederne viser lidt detaljer af kjolen, som jeg synes er blevet så smuk. Brudekjolen, som dåbskjolen jo består af, var ikke et stort skrud. Den var enkel og ikke dyr, for det var små kår dengang. Men dåbskjolen er kommet til at fremstå smuk og elegant, fordi den er blevet designet helt rigtigt - efter min smag ihvertfald. Det er kun "underkjolens" yderste lag stof, som er fra brudekjolen. Resten er nye varer. Underkjolen og dåbskjolens overdel er lavet af silke. Og kjolen lukkes på ryggen med silkesnører.

 

Jeg synes blonden, som er sat til kjolen er smuk og enkel.

 


Stoffet fra brudekjolen kan ikke bære en alt for overdådig blondekant, da det giver et alt for rodet udtryk.

 

Sløjfen foran på kjolen er ligeledes enkelt og er blot sat på med en sikkerhedsnål. Sløjfen består af cremefarvet fløjl og kan sagtens udskiftes, hvis nogle af de kommende børn ønsker en anden type sløjfe i f.eks. lyserød eller blå, eller måske helt ønsker at udelade sløjfen. Olivers kusine undlod sløjfen helt, fordi hun i stedet havde et bånd om hovedet. Det var også en rigtig flot løsning. Kjolen kan altså have forskellige udtryk, så den på den måde bliver lidt personlig ift det enkelt barn og køn.

Vi har fået en opbevaringskasse og syrefrit silkepapir med til kjolen, så den kan blive opbevaret på den rigtige måde. På den måde kan kjolen blive bevaret i rigtig mange år frem i tiden og måske blive brugt af mine børnebørn en gang. Det håber jeg i hvertfald....

Hvad har i brugt som dåbskjole i jeres familie og har den en særlig betydning og historie?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar