onsdag den 28. maj 2014

Status på graviditeten i uge 36


I dag har jeg været til konsultation ved min jordemoder og hendes jordmoderstuderende. 
Jeg var meget spændt på at høre hvordan lillebror inde i maven har det, og om han stadig vokser med lynets hast. Sidst vi var hos jordemoderen var han noget større end gennemsnittet, men i dag havde hans vægt fundet et mere passende niveau. Han blev skønnet til 2900g, hvilket ikke skulle resultere i, at jeg føder en meget stor baby. Det vil min undervogn sætte stor pris på. 
Lillebror stod fast i bækkenet, selvfølgelig med hovedet nedad, så der er potentiale for en helt almindelig fødsel. 

Ved sidste graviditetsundersøgelse hos lægen fik jeg konstateret en streptokok infektion, som jeg har været i antibiotikabehandling forefterfølgende. 
Jeg snakkede i dag med jordemoderen om dette. Hun fortalte mig, at jeg igen skal have antibiotika før og efter fødslen. Efter fødslen skal jeg ligeså være indlagt 48 timer på barselsgangen, hvilket jeg ikke lige var indstillet på. 
Jeg havde regnet med at jeg kunne komme hurtigt hjem og være mor til to skønne unger. 
Men nu kommer der lige til at gå et par dage, inden jeg kan komme hjem efter fødslen og starte nye rutiner op i vores familie - der snart tæller fire medlemmer. 
På barselsgangen skal jeg have taget prøver og fortsat have antibiotika. Og lillebror skal selvfølgelig også undersøges og tjekkes, så vi er sikre på at han ikke har fået overført infektionen ved fødslen.

Det bliver en større omvæltning for Oliver, nu hvor jeg skal være indlagt. Men jeg vil prøve at gøre det skånsomt for ham, så han ikke fornemmer nogen form for uro. Han er jo en sensitiv fyr, så der behøver ikke komme flere reaktioner end højest nødvendigt. 
I Olivers dagpleje er hans bedste ven lige blevet storebror, og det har været en udfordring for Olivers ven. Især i de første dage efter fødslen, hvor mor var indlagt på barselsgangen. Der var ligepludselig ikke den samme omsorg og tid til ham, som der plejer. 
Det vil der i et begrænset omfang heller ikke være til Oliver i starten, men jeg vil gøre mig bedste for at hjælpe Oliver, så det bliver skånsomt for ham. 

Dette indlæg har faktisk afhjulpet nogle af mine bekymringer mht. at skulle være indlagt efter fødslen. Jeg ved godt, at det er for lillebrors bedste, men det kom alligevel noget bag på mig. 

Nu varer det ikke længe før end jeg begynder at pakke taskerne til fødslen. Jeg skal nu både pakke en taske til baby, Oliver og jeg selv. 

- på billedet er jeg i uge 36+1 og på vej mod jordemoderen. Jeg skal ikke vokse meget mere, før end jeg ikke kan være i spejlet mere :)

1 kommentar:

  1. Hvor er du fin! Er sikker på det hele nok skal gå, også for storebror (:

    - Anne

    SvarSlet