søndag den 11. maj 2014

Børnehaveplads

Som jeg tidligere har fortalt, er jeg meget bekymret for hvilken børnehave Oliver får tilbudt.
Denne bekymring er nu rigtigt kommet til udtryk.

Da jeg i lørdags åbnede postkassen lå der et brev fra pladsanvisningen. Det var et tilbud om en plads i Hyldehavens børnehave pr. 4.8. 2014!

Ét er, at hyldehaven slet ikke ligger i den by vi bor i - men 10 km derfra.
For det andet er den en specialbørnehave for allergiske børn, og børn med svær astma og lignende. Og for det tredje er pladsen 5 måneder før Oliver fylder 3 år.

Hvad sker der for pladsanvisningen i Aalborg Kommune?
Det er endda chefen for pladsanvisningen som har sendt os tilbudet. Har han slet ingen menneskelig indsigt?
Oliver skal slet ikke gå i den børnehave, for han er hverken syg eller skal flyttes ud af byen. Det eneste der er godt ved børnehaven er, at der kun er 12 børn. That's it. Men han skal jo ikke stigmatiseres som et sygt barn, så jeg kan slet ikke se bevæggrunden for at han er blevet placeret i den børnehave.
Det var derfor også helt sikkert, at jeg hang i telefonen her til morgen, vor at få en forklaring på hvad der lige er gået galt hos dem.
Jeg blev stillet ind til chefen, som sagde at det var noget han har fået besked på fra endnu højere sted?! What?! Er der noget som jeg ikke ved om mit barn? Han forklarede, at det var noget et visitationsudvalg havde besluttet. 
Men han kunne godt se, at det virkede mystisk, og slettede da også Oliver øjeblikkeligt fra pladsen. Der er ingen grund til, at Oliver optager en plads for andre svært syge børn.
Han kunne til gengæld ikke sige noget som helst om en anden børnehaveklasse til Oliver før efter sommerferie. Han kunne dog sige, at Olivers udsigter til vores tre ønskede børnehaver her i byen ser håbløse ud pt. Igen - tak for lort.
Det var en dejlig måde at starte dagen på.

4 kommentarer:

 1. Hej Ditte. Jeg forstår godt, at I vil have Oliver i børnehave der, hvor I bor, og først, når han fylder 3 år. Der må bestemt være sket en fejl! (Selvom jeg nu synes, du er meget heldig med det brev ;) ) Jeg vil dog gerne fastslå, at den ikke er for "svært syge børn". Træder du ind i den, vil du slet ikke opdage, at den (eller børnene) er anderledes end andre steder, med mindre du ved det ;) Børnene der ville jo også kunne være andre steder, men har det bare ENDNU bedre der. Den er det mest fantastiske sted! Jeg føler mig meget heldig over at have to af mine børn et sted, som er så lækkert og med så mange voksne. Man kan faktisk kun få en plads i børnehaven der ved at søge gennem egen læge. Man kan slet ikke skrive sig selv op igennem Pladsanvisningen. Derfor undrer det mig virkelig meget, at I pludselig fik et brev sådan ud af det blå :O Min ældste, som fylder 5 år næste gang, er vokset fra sin allergi, men går der stadig - man bibeholder heldigvis sin plads, selvom ens problemstilling forsvinder. Vi har netop (gennem egen læge) søgt om børnehaveplads der til min mellemste, som allerede går der i vuggestuen. Hans største problem er eksem, men han har også en smule fødevareallergi. Jeg håber SÅ meget, at han får en plads! Så på den måde er jeg glad for, I takkede nej, hvis det så betyder en større chance til os ;) Held og lykke med at få den helt rigtige plads til Oliver - jeg kender mange i jeres by, og alle har fået børnehaveplads i byen, så mon ikke også det skal lykkes for jer :) Mvh. N

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også helt sikker på, st det er en super institution.
   Jeg ved godt hvorfor vi er blevet tilbudt pladsen i Hyldehaven. Oliver havde lactoseintollerans som spæd og i det første år. Derfor indstillede sundhedsplejersken ham til en plads i Hyldehaven som backup, hvis han ikke kunne fungere i den almindelige dagpleje. Men da det ikke blev aktuelt med en plads i Hyldehaven fordi Oliver voksede fra sin allergi blev pladsen sat i bero.
   Men jeg håber at du får en plads i børnehaven, når nu Oliver ikke har brug for pladsen :)
   Jeg er sikker på, at han får en plads i Gistrup, men i en træls børnehave med 50 børn på en og sammen stue. Og børnehaven har et ærgeligt ry. Hvis Hyldehaven lå i Gistrup havde jeg sagt ja øjeblikkeligt, fordi de har flere resourcer til at passe på min sensitive dreng, end de har i en almindelig børnehave med 50 larmende børn i samme rum.

   Men jeg håber stadig det bedste..

   Slet
  2. Det er alligevel utroligt, at de har gemt ansøgningen i så lang tid; specielt fordi den er lavet af sundhedsplejersken, og man kun kan søge i børnehaven igennem sin læge. Men jeg håber på, at det betyder, de mangler børn, når de sådan hiver gamle ansøgninger frem ;) Der starter nemlig 6 børn i skole til august, men de har også overbelægning på nu.
   Jeg er selv vokset op i Gistrup og gik på Knuden, da den var helt ny. Det er sikkert der, du gerne vil have plads? Det har jeg i hvert fald fornemmelsen af er tilfældet for mange med små børn i Gistrup. Min mormor arbejdede på Roden, da hun var på arbejdsmarkedet, og der var det et godt sted, men det er mange år siden nu. Har både venner og kolleger med børn i Yggdrasil, som er tilfredse, omend det selvfølgelig er et stort sted og en kæmpe omvæltning fra den trygge dagpleje.

   Jeg krydser fingre og håber det bedste for jer <3

   Slet
  3. Tak for dit svar. Vi er nemlig selv interesseret i at få Oliver på Knuden, og har Grenen og Fasanen som 2. Og 3. Prioritet. Men da der flytter 27 børn fra ygdrasil, så det er jeg meget ærgelig over. Men nu må vi se. Det eneste gode er, at hvis han kommer i ygdrasil så kommer han da sammen med sine dagpleje kammerater..

   Slet