tirsdag den 22. oktober 2013

Med vov-vov på tur

Forleden dag hentede jeg en glad Oliver i dagplejen, der løb mig i møde med åbne arme. Børnene legede ude i efterårsvejret, som er lidt ubestemmeligt for tiden. Når solen er fremme, så er vejret lunt. Men når solen ikke er fremme og vinden er koldt, så kalder vejret på varmt overtøj. Jeg hentede derfor Oliver iklædt sin nye Reimatec flyverdragt. Olivers dagplejemor er helt vild med den, fordi den er så nem at komme ham i. Det fortæller mig, at jeg har valgt rigtigt. Den har kun en lynlås, som går helt ned til det ene knæ. Så Oliver kan stå op og få flyverdragten på i et snuptag. Jeg har bl.a. valgt den ud fra dagplejemoderens ønsker, da det jo er hende der skal bruge den flere gange dagligt hele sæsonen igennem. Samtidig har hun også 27 års erfaring som dagplejemor, og ved hvad der fungerer godt. Jeg har jo kun en spinkel erfaring som mor, så jeg sparer ofte med hende.
Sidste år havde Oliver to flyverdragte, begge med to lynlåse, som på daværende tidspunkt var godt, idet Oliver ikke selv kunne gå og stå, og dermed skulle sidde på numsen for at få flyverdragten på. 
I år valgte vi flyverdragten med en lynlås, fordi den er nem for Oliver at få på, og ikke mindst er den nemmere at lyne en smule ned, hvis det bliver varmt. Præcis ligesom nu, hvor været er meget svingende. Der er det rart, at kunne regulere temperaturen, hvis de får det for varmt. Ved flyverdragten med de to lynlåse er det lidt upraktisk at lyne flyverdragten lidt ned, hvis de får det for varmt. Så er der en flap, som er lidt i vejen. 
En af kvaliteterne ved Reimatec er de isolerede indlæg ved numsen, som gør at  Oliver ikke bliver syg og kommer til at fryse, når han f.eks. sidder i sandkassen i lang tid. Han sad forleden dag på de kolde fliser og samlede blade. Det kan han sagtens gør længe uden at komme til at fryse. Flyverdragten er jo udviklet i Finland og deres tilhørende kulde. Isoleringen ved numsen er både på flyverdragterne i de helt små størrelser og i en lidt større model som denne. Isoleringen er en vigtig egenskab, synes jeg og den er meget diskret og kan kun ses indefra i flyverdragten. 


Oliver er for tiden vild med at køre til og fra dagplejen på sin scooter med tilhørende vogn. Med vov-vov i vognen. Men når man har haft en hård dag i dagplejen, hvor han har leget en masse, så bliver man lidt træt på vej hjem. Derfor måtte vi holde et par stop, hvor Vov-vov skulle have lidt kram. Han havde ellers ligget så fint i vognen :)

Da vi næsten var hjemme blev det altså for hårdt at køre på scooteren selv, til trods for at vi kun bor få hundrede meter fra dagplejen :) Jeg måtte derfor trække scooteren for ham det sidste stykke, imens han gik selv. 

Han ville egentlig gerne hvis jeg kunne løfte ham, men mine kræfter rakte ikke til både at løfte scooteren og Oliver på samme tid. Det syntes Oliver var en smule urimeligt.

Da jeg tog flyverdragten af Oliver, da vi kom hjem fra dagpleje var han meget varm. Jeg havde ellers været lidt bekymret for om den kunne holde ham varm, fordi den er så let og blød i materialet. Men det skal jeg vist ikke være bekymret for. Den var nærmere tværtimod for varm endnu. Jeg glæder mig til det bliver endnu mere vinterligt, så flyverdragtens gode egenskaber rigtig kan komme til sin ret. Jeg skal bare have fundet nogle passende vanter, som passer til Olivers små fingre, hvor han stadig kan bevæge fingrene. Han vil jo gerne samle små grene og agern op, og gemme det i sin vogn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar