torsdag den 23. maj 2013

Dagens hofret

I dag fik vi kyllingeret med ris. Men ikke den klassiske kyllingeret med karry.
Denne ret kan varieres på en masse måder, både hvad angår kød og grøntsager. Her er blot dagens udgave: Den vejledende opskrift er beregnet ud fra 6 personer
-->

Kyllingeret med peanuts mv.
6 personer.
På en varmt, tør pande svitses 1 pk. bacontern, som efterfølgende kommes på en tallerken med et par stykker køkkenrulle, som så suger det overskydende fedtstof. Baconternene kommes oven på retten til sidst som topping sammen med peanuts inden retten skal i ovnen. 
500-700 gram kyllinge/ kalkun tern svitses på panden med hvidløg og paprika, samt salt og peber. Kødet tages af panden og lægges i et ildfast fad. 
Derefter snittes 3 porer, lidt gulerødder og 3 peberfrugter i små tern/skiver og svitses også på panden, som lægges ovenpå kødet i fadet. 
Efterfølgende piskes ½ liter piskefløde med 1 tsk. Sambal oelek, tomat ketchup og paprika, som efterfølgende overhændes de øvrige ingredienser i fadet. Jeg bruger kun en lille smule piskefløde til at blande med Sambal Oelek, ketchup og paprika, og supplerer med madfløde for resten. 
Nu skal den ristede bacon og peanuts på toppen af retten.
Retten sættes i ovnen i ca 30 min ved 200 grader. Serveres med ris (basmati eller jasmin) og forskellige grøntsager efter eget valg i små skåle.
Retten ser ikke super fantastisk ud, men smager rigtig dejligt. Velbekomme.

P.s. Retten er en af Oliver yndlingsretter, og glider ned med stor velbehag og smaskelyde. Jeg tager dog peanutsene væk fra Olivers mad.


Før

Før

Efter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar