tirsdag den 11. september 2012

Olivers værelse

 
Jeg har tidligere snakket om, at lave et indlæg om Olivers værelse – nu skal det være.
Før Oliver blev født fungerede rummet (som nu er Olivers værelse) som rodeværelse. Det nåede kun at få en omgang maling i forbindelse med renoveringen af huset. Da jeg blev gravid med Oliver skulle værelse renoveres ordenligt. Der blev derfor taget loft ned, og de gamle gulve blev fjernet. Ligeledes blev det gamle og røgfyldte savsmuldstapet taget ned. Væggene blev spartlet flere gange, der kom filt på væggene og til sidst fik de to omgange god maling. Lofterne blev forskallet, og der kom gipsloft op. Loftet blev ligeledes spartlet og malet. Der blev sat halogenspot i loftet, ud for det nye skydedørsskab. Der blev lagt nyt mat hvidlakeret egeparket på gulvet, ligesom der er i resten af huset. Og som nævnt kom der et nye skydedørsskab i værelset til Olivers tøj mv. Der kom også nye fodlister og gerichter på værelset. 
Sådan, så langt så godt!

Jeg blev overmandet af kvalme og træthed i den tidlige del af graviditeten :)Nu kunne indretningen begynde. Hvad skulle Oliver pusles på, og hvad skulle Oliver sove i?
Jeg er som nævnt glad for at give gode brugte ting et nyt liv, og i forbindelse med indretningen af Olivers værelse har dette ikke være en undtagelse. Vi har købt Olivers puslebord brugt, ligeledes Leander tremmesengen. 


Puslebordet er fra Oliver furniture, som har fire rummelige skuffer i hvidlakeret birketræ – virkelig lækker kvalitet. Både seng og puslebord var begge flotte og velholdte, og fordi vi købte tingene brugt var det muligt at få nogle lækre ting til hans værelse til fornuftige penge.
Vi har løbende indrettet hans værelse, så det nu forekommer næsten færdigt. Man kan vel altid komme med lidt tilføjelser til indretningen på værelset, men der mangler ikke nogle elementer i indretningen ift. den alder han har nu. Senere skal han have et bord og stolesæt til at sidde og tegne og lege med LEGO, og vi skal også have købt en lille reol til hans legesager. Reolen skal senere stå der hvor stolen står nu.
 
Bogreolen er designet i stil med de gamle tallerkenrækker. Det er igen købt brugt til den nette sum af 100 kroner, og er oprindeligt fra IDEmøbler. Hylden over puslebordet er også fra Olivers furniture, og er købt på udsalg hos Lirum Larum Leg.
Wallstickerne over puslebordet er fra Roommates og hedder Skovens dyr. Den giver lidt stemning til det ellers meget hvide og stringente puslehjørne.
Billedet på væggen ved puslebordet er egentligt et julekort fra min venindes forældre, som jeg fik i forbindelse med Olivers fødsel. Jeg synes det er så fint, og med de helt rigtige farver. Det passer i stilen til wall stickeren, så derfor skulle kortet i glas og ramme :)

Kasserne over Olivers seng er fra Bilka, og er prydet med skønne legesager.

Stolen er en gammel sag fra Børge Mogensen, som jeg ammer i om aftenen ved sengetid. Den er i mørkt lædder, med et lammeskind over. Ved siden af står Olivers vasketøjskurv, som var en gratis gave til et Babytrold lagersalg i Aalborg sidste år.Loftslampen er fra Ikea, og den giver et eventyrligt lys, igennem skyerne når lyset er tændt.

Billedet på væggen har jeg lavet i InDesign/Photoshop/Illustrator, da jeg gik på barsel. Den er en grafisk illustration med en masse symbolik. Blandt andet rummer billedet mine scanningsbilleder fra graviditeten.


Walstickeren på døren er fra dimaria hvor man kan designe navneskilte som wallstickere til 150 kr incl fragt. De fås i alverdens farver, og man bestemmer selv størrelse og skrifttype.
Dørstopperen er en bil i stof fra Bahne til 50 kr på tilbud. Så kan Oliver ikke få fingrene i klemme. Den hvide dims ved dørhåndtaget er ligeledes en sikkerhedsdims fra Bahne, så han ikke kan smække døren helt i, og derved ikke klemme fingrene.
 Knagerækken er fra House Doctor og er nævnt i et tidligere indlæg..

Værelset er ikke særlig stort, men det rummer de vigtigste elementer, og har en god funktionalitet. Jeg elsker at være på Olivers værelse, når jeg selv har gjort det i stand sammen med manden, og kælet for hver enkelt detalje. Ligeledes er det hyggeligt, at stå i det dejlige lys fra vinduet og ordne Olivers vasketøj og folde hans tøj pænt sammen og putte den på rette hylde i skabet. De små størrelser tøj er altså sjovere at folde sammen end mandens og mit tøj :)


6 kommentarer:

 1. Hvor er Olivers værelse bare fint! :D
  Det er bare så skønt at indrette børneværelser og "bygge rede" :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Netop redebygning har du helt ret i. Jeg skulle have styr på Olivers værelse før end han kom til verden. Lige så snart, at det var på plads så var der mere ro i mit sind :) Skøre graviditetshormoner :)

   Slet
 2. Sikke et stort og fint værelse Oliver har :D
  - Kunne jeg gøre det om, fik Noam også Leandersengen - jeg ELSKER den og overvejer, om jeg skal nøjes med at købe juniordelen ;) .. Hvad er det, der hænger på siden af den? Det virker vildt smart :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror billederne snyder, for Olivers værelse er meget lille :) Jeg tror maksimalt værelset er 9 kvm, men jeg har alligevel formået, at få de funktionelle elementer ind i værelset, trods dets beskedne størrelse :)
   Hvis jeg kunne vælge om havde jeg dog valgt sengen i hvid. Jeg synes det ville have passet bedre ind til værelset.
   Det der hænger på siden af sengen er en slags pose, som kan rumme f.eks. sutter (selvom Oliver ikke gider have sut :)) Jeg bruger den også til Olivers godnathistorier og sangbøger :)

   Slet
  2. Ork jeg tror nu stadigvæk, at det er væsentligt større end Noams er ;) men det godt udnyttet, især med det store skab :)

   - Det forstår jeg faktisk godt :)

   Ej hvor smart! Er det noget, du selv har lavet og evt har en opskrift på? :)

   Slet
  3. Det er ikke noget jeg selv har lavet :) Det er noget jeg købte på lagersalg ved BabyTrold i Aalborg for et lille års tid siden. Men det er ikke noget særligt. Det er bare en slags lomme med to snørre i, som man kan fæstne omkring sengen.

   Slet