tirsdag den 4. september 2012

En æra er snart slut

Jeg bliver en smule sentimental, når jeg tænker på, at min barsel snart er slut. Det har været en fantastisk barsel, og den lakker snart mod enden.
Det hele startede med at jeg gik på barsel allerede i juni 2011, efter jeg havde bestået mit speciale på universitetet. Jeg var gravid i ca 12. uge, og skulle til at søge arbejde. Tiden gik med jobsøgning og hygge. Jeg gik trænet en masse pilates, hvilket har gjort en verden til forskel. Fortællingen om pilates træning fortjener et separat indlæg senere. Jeg blev kaldt til jobsamtale, da jeg var i 35. uge dvs. en uge før jeg officielt skulle gå fra på barsel. typisk :) Men det har vist sig, at jeg alligevel har fået jobbet, og skal nu starte her til oktober.
Jeg har derfor haft de optimale betingelser for at passe på min krop og babyen i maven, når har været hjemmegående/ jobsøgende i det meste af min graviditet.
Terminen nærmede sig, og i ugen op til terminsdatoen fik jeg sammen med en veninde, som havde termin 3 dage senere end jeg, en masse forberedende akupunktur. Vi fik ca 4 behandlinger, og den sidste behandling fik jeg på min terminsdato. Allerede om aftenen på terminen kunne jeg mærke en varme brede sig over maven, som om noget var sat i gang. Dette har ihvertfald kunne konkludere i bagklogskabens kloge lys :) Næste morgen gik vandet, og  9 timer senere var Oliver kommet til verden. Igen fortjener min fødselsberetning et separat indlæg :) det var en fantastisk fødsel, og en rigtig god oplevelse.
Efter fødslen var vi 4 dage på patienthotellet, og vi blev udskrevet d. 23. december. Derefter nød vi juledagene så meget som man nu kan med 5 julearrangementer og en nyfødt baby.
Min mand havde 3 ugers barsel, hvilket var en kæmpe lettelse at have ham derhjemme til at hjælpe og til at gøre vores lille familie fuldendt.
Selvom amningen var svær at få etableret ordenligt har Oliver været et nemt barn. Han har sovet meget og skreget meget lidt. Vi læste på et tidspunkt, at nyfødte kan græde i op til 2 timer om dagen uden at der er noget unormalt i dette. Oliver græd måske sammenlagt 10 minutter, og det var kun fordi, at jeg var for langsom til at få åbnet mælkebaren :)
I min barsel har vi startet i mødregruppe, da Oliver var 5 uger, og mødtes 1 gang om ugen siden hen. Det har været dejlig at kunne dele moderskabet med 5 andre søde mødre og deres børn.


Derudover har vi gået til babysalmesang hver tirsdag i kirken. Det har været sjovt og lærerigt for Oliver at gå til babysalmesang, og han fik stimuleret alle sanser hver gang vi var afsted. Igen har vi lært en masse dejlige mødre og deres børn at kende :) Noget vi helt sikkert vil gøre igen ved næste barsel. Ja, jeg tæller allerede ned til næste barsel, selvom jeg slet ikke er gravid eller noget endnu :)Vi har også gået til babysvømning, som i kan læse om her. Først gik vi på hold 1, og nu går vi på hold 2. Det er en fornøjelse, at se Oliver boltre sig i det varme vand, og han er et stort smil fra start til slut.
I løbet af min barsel har min mand også haft yderligere barsel. Først havde han 2 uger da Oliver var ca 14 uger gammel, og senest havde han 5 ugers sommerferie/barsel, som vi alle nød. Det har været et privilegie, at have manden hjemme imens Oliver er lille, og der har helt klart gjort at far og søn er endnu tættere knyttet end tidligere.

Nu er vi snart ved vejs ende, og Oliver startede i dagpleje i går. Jeg har en hel måned til indkøring i dagplejen, men jeg ser samtidig også frem til at få lidt mor-tid for mig selv. Ikke at jeg ved hvad jeg præcist skal lave i mor-tiden, men det er noget med lidt selvforkælelse, en tur i IKEA, lidt shopping og så lidt praktiske gøremål. Huset kan godt trænge til lidt omsorg, og det samme gælder haven.  :)

Nu vil jeg prøve at nyde den sidste tid ind til jobstart, og forberede mig mentalt på at skulle starte endnu et nyt kapitel i livet. Arbejdsmarkedet! Pyha, det lyder slemt. Jeg har ind til nu været studerende, og selvom jeg har længdes efter et job gennem min studietid, så kommer sandhedens time faretruende tæt på. Det bliver en udfordring at få logistikken til at få op, med både to forældre med hver deres karriere, og en guldklump der absolut ikke skal udnytte alle dagplejens åbne timer. Men heldigvis har vi et godt bagland, som gerne henter og bringer Oliver til dagpleje.

2 kommentarer:

  1. Der er måske allerede planer om en baby mere? ;P
    Jeg har også virkelig nydt min barsel. Det lyder som om Oliver har været lige så nemt et barn som Liam, pg så kan man jo ikke andet end at hygge sig på sin barsel :)
    Håber du får nydt din mor tid indtil arbejdslivet starter :)

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det bare som en skøn barsel med et nemt barn! Min barsel startede også i august 2011, fordi jeg blev fyret fra min arbejdsplads (havde ikke fortalt om graviditeten, da jeg kun var 8 uger henne), så jeg tror at jeg får et chok den dag jeg skal tilbage til arbejdsmarkedet :)

    SvarSlet