onsdag den 29. august 2012

Min mødregruppe

Oliver og jeg har i dag været i mødregruppe. Det er så hyggeligt at være sammen med de andre mødre og deres børn. Vi er kun tre piger tilbage der mødes hver uge, da de resterende tre mødre er begyndt på arbejde igen. Vi skal alle seks mødre mødes på lørdag til en omgang sladder og hygge - det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til at se hvor store deres børn er blevet, og hvor meget de har udviklet sig siden sidst.
Vi startede med at mødes da Oliver var 5 uger gammel. Sundhedsplejersken samlede os 6 mødre i kirken til første møde, hvorefter vi på eget initiativ har mødtes hver uge. Vi er seks meget forskellige mødre, hvilket er godt og lærerigt. Det er dejligt at have lært nogle nye mennesker at kende, som man ellers aldrig ville have fundet sammen med.
Vi spænder i alderen fra 27 år (undertegnede) til 38 år, og vi er fire førstegangsfødende og to andengangsfødende. Det er dejligt med lidt erfaring i gruppen :) Der er 5 piger i mødregruppen og så er der Oliver :) han er ene hane i flokken, så han har haft travlt med at holde styr på pigerne :)
Jeg har lært meget af de andre, og vi har udvekslet erfaringer og fået gode råd fra mødre i samme situation som mig. Noget jeg ikke vil have været foruden.
Det er sjovt at se hvor forskellige vi er som mødre. F.eks. læser jeg meget på nettet og har f.eks. Læst lidt om tigerspring, imens en anden mor slet ikke har hørt om tigerspring eller for den sags skyld appetitspring før :) Men ligger istedet vægt på nogle andre ting.

Men som med alting godt, så har det en ende og der bliver snart hverdag igen i den lille famile.
Det er dog planen, at vi vil mødes den sidste søndag i måneden fremover, så vi kan holde kontakten ved lige i mødregruppen og se vores børn vokse op sammen.

Oliver starter lige så stille i dagpleje på mandag, imens jeg starter i nyt job til oktober.
Jeg skal nok lave lidt indlæg med Oliver når han starter i dagpleje. Det bliver spændende og lidt skræmmende.

For at det ikke skal blive for kedeligt, så får i lige lidt billedspam af dagens lækkermås :)

Har i mon været i en mødregruppe? Hvordan har det været?

Ha en dejlig dag kære blogland :)

7 kommentarer:

 1. Hvor dejligt med en god mødregruppe :D Her i København samler de alle førstegangsmødre sammen og flergangsmødre, og udover det prøver de også at sammensætte aldersmæssigt. Så i min MG er vi alle førstegangsmødre og er i alderen fra 23 år (mig) til 29 år. De er alle sammen rigtig søde, men det er ikke nogen jeg brænder efter at være sammen med, og det er også derfor gået lidt i sig selv. Dog skal jeg starte til babysalmesang sammen med en af dem.

  Til gengæld har jeg en rigtig god mødregruppe på nettet og har mødtes med dem nogle gange. De er rigtig dejlige og vi har jo også fulgt hinanden siden vi testede positive :)

  SvarSlet
 2. Mht min mødregruppe har det gået lidt op og bed, for vi er simpelthen så forskellige, men en af pigerne er jeg da blevet rigtig gode veninder med nu, og hendes kæreste er så blevet rigtig gode venner med min mand, så det er rigtig dejligt. Jeg har altid ønsket mig, at vi havde et vennepar, og så har de en dreng der er en måned ældre end liam, og de har ret meget glæde af hinanden :)

  I min kommune kan man vælge om man vil i en mødregruppe fra 16-25 eller en fra 20-uendeligt, jeg valgte den unge, hvilket jeg fortryder lidt, da jeg føler mig mere moden.. Men det har selvfølgelig været rart med snak og gode råd :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forstå, at du måske skulle have valgt den "gamle" aldersgruppe i mødregruppe.
   Selvom vi har en stor aldersspredning (27-38 år), hvor jeg er den klart yngste, så passer det mig fint. Jeg tror jeg er et gammelt menneske i en ung krop ;)
   Jeg føler mig ofte mere ligesindet med mennesker der er ældre end mig. I min stuedietid følte jeg mig også som hende den gamle og kedelige, fordi jeg i flere år har boet i villa, havde bil, var gift og var gravid. Mine med studerende var ofte single, boede i kollegieværelser og festede hver weekend. Så på den måde passer jeg nok lidt mere ind i den "ældre" og (kedelige) kategori :)

   Slet
 3. Jeg tror også, at man normalt går efter at danne hele mødregrupper af førstegangsfødende, men da jeg bor i en mindre/lille by, så er det ikke altid muligt. Min sundhedsplejerske har valgt at sammensætte en rimelig homogen gruppe, som bor i gåafstand til hinanden, hvilket jeg er glad for.
  Jeg tror faktisk også, at de fleregangsfødende i min mødregruppe har været tilfredse, for førstegangsfødende er generelt mere informationssøgende end flergangsfødende, og dermed mere up to date med ny viden.
  Hvor har du din online mødregruppe og hvordan fungerer det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt at i bor i gåafstand til hinanden! Det har også meget at sige, for det er ikke sjovt hvis det er for besværligt at komme til hinanden :)

   Jeg er med i en online mødregruppe på Jubiis debat. I graviditeten havde vi en terminsgruppe, hvor vi jo skrev sammen om alt muligt. I dag er det jo så en mødregruppe, hvor der stadig snakkes om alt og intet. Og så har jeg i hvert fald også fået nogle venskaber ud af det :)

   Slet
 4. Hvor lyder det hyggeligt med sådan en mødre gruppe(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor man kan vinde et gavekort på 200kr(:
  Du er ogsåvelkommen til at kigge forbi min anden give away, som kan findes i venstre side af min blog(:

  http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/08/give-away-nr-11.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og velkommen til min blog.
   Det er dejligt, at du har lyst til at læse med :)
   Ha' en dejlig dag

   Mvh Ditte

   Slet