mandag den 30. marts 2015

Navnelapper

 
Jeg bliver nødt til at lave et lille skriv om Navnelapper.dk. Hvis man har små børn er de helt geniale at kende til.
Forinden Oliver skulle starte i børnehave undersøgte jeg markedet for påstrygningsmærker, klistermærker, tøj tusch og lignende. Men med anbefalinger fra netværket på bl.a. Instagram bestilte jeg en omgang navnelapper til Oliver. Jeg havde ikke nogle forventninger til navnelapperne, men jeg skal da lige love for at mit ordens- og struktur- gen blev overordenligt tilfredsstillet, da jeg gik i gang med at afprøve dem i Olivers tøj. Jeg mærkede alt fra huer, vanter, fodtøj og øvertøj til madkasser, drikkedunk og legetøj. Det skidt dur bare!
 
Se nu bare Olivers madkasse. Ikke den mest sjældne af slagsen, og i en stor børnehave er den ret hyppig i køleksabet blandt alle madkasserne. Disse klistermærker har siddet på i nu 4 måneder, og de bliver altså vasket i opvaskemaskine og i hånden hver dag. De holder bare, og er let genkendelig for Oliver i børnehaven.
Navnelapper blev valgt med en traktor som Logo, da han elsker traktorer. Selvom han ikke nødvendigvis kan genkende sit navn, så kender han logoet.


Navnelapperne sidder også rigtig godt fast på umulige overflader som f.eks. disse strikvanter.
 
I Olivers børnehave har de en kæmpe bunke af glemte vanter og huer. Man skulle tro det var løgn. Hvorfor savner ingen forældre eller børn deres vanter? Pædagogerne siger, at der bliver utallige vanter og huer væk i børnehaven, fordi de ikke er mærkede. Og det er ikke bare billige strikvanter som ovenstående. Det er Reima luffer, Hestra handsker mv, som ligger i hobetal i glemmekassen. Så er 139 kr for 90 stk navnelapper altså hurtigt tjent ind ift. at miste blot et enkelt par dyre vanter i børnehaven.
Oliver har ikke mistet et eneste stykke tøj eller hue, og det tilskriver jeg altså Navnelapperne. Det kan godt være, at alle hans vanter ikke er at finde i garderoben, når jeg henter ham om eftermiddagen, men næste morgen er alt igen på plads, fordi de har fundet tilbage til rette ejermand pga. deres markeringer. I love it. Jeg hader nemlig, når ting bliver glemt og går til spilde.
 

Oliver er heller ikke just den eneste med et par Trigger termostøvler i str 27 i børnehaven.
 
Oliver elsker også at have lidt legetøj med i børnehave hver dag. Ofte har han sin elskede spiderman eller Svampebob firkant figur, som blot har fået en labet påklistret. Så bliver de aldrig væk.


Felix skal jo som bekendt starte i vuggestuen i Olivers institution efter påsken. Så jeg har også forsynet mig med en ordelig omgang navnelapper til ham.
Denne gang har jeg bestilt to slags til ham. Et med navn, og et med navn og telefonnummer. For hvis han taber eller mister et kær eje, som f.eks. sine tøjdyr, så kan de finde hjem til ham igen. Det er smart. Det behøver ikke blot at være dyre genstande, som man kan mærke med f.eks. adresse eller telefonnummer. Det kan også blot være dyrebare ting, som f.eks. yndlingsbamsen det uerstattelige sut eller nussekluden.Til Felix var jeg meget i tvivl om hvilket logo jeg skulle vælge. Han har jo ikke noget yndlingsdyr eller elsker noget bestemt (udover mig selvfølgelig). Men da vi fik velkomstbrevet fra vuggestuen stod der at hans piktogram i garderoben er et tog. Så var det indlysende, at navnelapperne skulle prydes med et tog. Så kan Felix selv lære at genkende sammenhørigheden mellem navnelapperne på sine ting og garderoben, så han ved hvor tingene hører til. Genialt koncept. 

Sutter skal være markeret med navn i vuggestuen, så de ikke bliver forbyttet. Derfor har jeg sat navnelappet på Felix's sutter. Jeg tænker også, at jeg bare kunne have klippet logoet med toget ud, og klistret det på. Det ser måske mere elegant ud. Men det vigtigste er, at sutterne ikke bliver væk eller forbyttet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar