onsdag den 25. marts 2015

ABC for overtøj

Reima sendte for lidt tid siden en mail ud til deres kunder. Jeg synes den er rigtig god og forklarer mange af de tekniske egenskaber, som funktionelt overtøj besider. Jeg har derfor blot refereret hele mailens indhold her:
Når du skal købe kvalitetstøj, støder du ofte ind i mange betegnelser og udtryk som for eksempel: Reimatec®, vandsøjletryk, Martindale eller funktionalitet. Her kommer en lille forklaring på hvad det betyder og hvad det indikerer:

R - Reimatec® er Reimas egetudviklede materiale: det er åndbart samtidig med at det holder vind og vand ude.

V – vandsøjletryk indikerer hvor vandtæt et tekstil er, ved at måle mængden af vand tekstilet tåler før vandet trænger igennem. En værdi på 5 000 mm betyder at materialet er fuldstændig vandtæt i regnvejr, og med en værdi på 15 000 mm kan barnet til og med sidde i en vandpyt uden at blive våd!

S - slidstyrke: Vores produkter gennemgår «Martindale-testen» ved at man belaster overfladen indtil to tråde rives over. Det meste Reima® overtøj tåler mellem 20 000 og 50 000 testrunder, enkelte tåler helt op til 80 000 runder.

F - funktionelt: overtøjet er vandtæt, vindtæt, åndbårt og hjælper dermed til at transportere fugt væk fra kroppen, så man ikke bliver kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar