mandag den 8. december 2014

Olivers første uge i børnehave


Den første uge er gået siden Oliver begyndte i børnehave. 
Den første dag dag i børnehaven gik rigtig godt, og Oliver var meget begejstret imens vi var afsted i børnehaven, og jeg var med Oliver hele tiden. 
Dagen efter var Oliver stadig ved godt mod, men var lidt bekymret fordi jeg skulle ud og handle imens Oliver skulle være alene i børnehaven. Oliver gik med til at jeg tog ud og handle i en times tid, hvis jeg lovede at komme tilbage til ham kl 11. Oliver har ligeledes ikke lyst til at sove middagslur i børnehaven, og han vil med mig hjem efter han har spist madpakke. Det gør vi så. 
I kraft af at jeg går hjemme på barsel, vil jeg gerne give Oliver en god og rolig start på børnehavelivet. 
Onsdag begynder realiteterne at gå op for Oliver. Han begynder at blive ængstelig for at være i børnehaven og bryder sig ikke om tanken om at han skal være alene i børnehaven alene. 
Om onsdagen aftaler Oliver og jeg at han skal være alene i børnehaven uden mig hele formiddagen imens jeg er afsted i mødregruppe med Felix. Jeg sidder med Oliver i fem minutter imens han lige får ro på. Derefter går jeg ud og vinker til Oliver igennem vinduet. Jeg henter Oliver kl 12.
De første tre dage efter Oliver er hentet hjem til middag er han nærmest gået omkuld i sin seng, så snart han er kommet hjem. Han sov 3 timer, før end at jeg måtte vække ham igen. 

Torsdag var den første dag hvor Oliver skulle sove middagslur i børnehaven. Han brød sig ikke om tanken, og blev sur på mig når vi talte om det. 
Vi aftale derfor at børnehaven måtte ringe til mig, hvis Oliver blev utryg eller ville hentes. 
Oliver var lidt utryg da han skulle puttes, men faldt i søvn øjeblikkeligt. Da han vågnede kl 13.30 blev han ked af det fordi han ikke kunne finde ud af hvor han var henne. Han sagde til en af pædagogerne: Jeg tænker på min mor. Jeg har brug for min mor nu. Pædagogen ringede derfor til mig og bad mig komme. 
Jeg flåede stakkels Felix op af barnevognen og ud i bilen, så vi kunne hente Oliver. 
Da vi kort tid efter møder Oliver i børnehaven sidder han sødt og leger med LEGO. Men han fortæller mig også, at han havde brug for at jeg kom. Søde dejlige og eftertænksomme Oliver :)
Fredag er Olivers første hele dag, og vi aftaler, at det er far der skal hente ham om eftermiddagen kl 15. Det er nemlig sejt, når far henter. 
Fredagen går rigtig fint, og Oliver sover godt til sin middagslur. Han er næsten heller ikke til at slæbe med hjem, da Far henter Oliver om eftermiddagen. Det må være et tegn på trivsel. 
Da Oliver vågner lørdag morgen siger han til far, at han gerne vil i børnehave. Da han ikke kan komme afsted i børnehave bliver han skuffet. Han er altså gået hen og blevet helt glad for børnehaven.
Der er også en god børnegruppe på Olivers stue. De er 10 børn og tre pædagoger på Olivers stue, hvilket jeg synes er flot. Der er især en dreng som hedder Daniel, som gjorde indtryk på mig den første dag. Han spirgte om han måtte have lov til at sidde ved siden af Oliver til samling den første dag. Det synes jeg er sødt. 

Ligeledes er der en rigtig sød pigge, som Oliver også leger godt med. Det er jeg glad for, at han finder nogle gode relationer allerede. 

Her til morges var Oliver knap så spændt på at komme i børnehave. Weekenden havde fået børnehaven lidt på afstand og Oliver havde derfor ikke lyst til st komme afsted. Men langt om længe blev Oliver klar til at komme ud af døren og afsted i børnehave. Der var heldigvis også en pædagog til at tage imod Oliver henne i børnehaven og som hjalp med at vinke i vinduet, da jeg gik hjem igen.
Da jeg kom og hentede ham i eftermiddags havde han haft en god dag uden problemer, men ville dog gerne have haft, at det var farfar der havde hentet ham. Hvorfor han havde fået den ide vides ikke. Men ihvertfald har vi nu aftalt, at farfar kommer og henter ham imorgen eftermiddag. Så kan han gå og glæde sig til det i løbet af dagen. 

Imorgen starter Olivers kontaktpædagog en såkaldt relationsgruppe op, som skal køre hver tirsdag formiddag med drengene i Blomstergruppen (4 stk incl Oliver). Formålet vil være at give drengene nogle fælles oplevelser og give dem mulighed for rigtigt at få øje på hinanden og dermed forhåbentlig styrke deres legerelationer. I morgen starter de med at gå en tur på en legeplads. Pædagogen vil forsøge at finde noget drengene kan have en fælles interesse i, så de får en ting at være fælles om og så de får nogle oplevelser sammen.
Det synes jeg er et super godt tiltag. Og jeg glæder mig til at følge det fremadrettet.

Nu må dette lange indlæg slutte. Jeg følger op med mere om Olivers tid i børnehaven igen. 

God aften. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar