torsdag den 30. oktober 2014

Spidermand og tissemand


Oliver kom en torsdag eftermiddag hjem fra dagpleje for et par uger siden og sagde, at han skulle tisse. Jeg fulgte ham selvfølgelig ud på toilettet og hjalp ham med at tisse. 
Det var startskudet til at han snart bliver blefri - måske inden børnehavestart til december. Hvem ved.
Vi prøvede også tilbage i sommerferien at lære ham at gå på potte og at løbe rundt uden ble på, men han blev nærmest panisk, hvis vi prøvede sætte ham på potten dengang. Og indtil den herrens torsdag for et par uger siden har han ikke været til at hugge eller stikke i hvad pottetræning angår. 

Nu kommer han selv og siger, hvis han skal tisse eller prutte (you know what I mean). 
Dog er det kun mor der må hjælpe, når det gælder prutning (igen, pardon my french) og alle andre skal holde sig langt væk. Han holder sig ofte en hel dag i dagplejen, og lige så snart vi er trodt ind over husets dørtærskel, så skal han skynde sig på toilet. Så vi når kun lige at få flået overtøjet af inden vi løber mod toilettet. Stakkels Felix står derfor ofte efterladt uden for døren i sin barnevogn, og ligger bare der og mugger over rigets tilstand, alt imens kong Oliver prutter violer. 
Han vil kun hjælpes med at tisse af far, mor eller dagplejen. Resten går han helt i baglås overfor. Og han vil heller ikke gå på toilet fremmede steder.
Er det mon normalt, eller hører det med til at han er sensitiv?

Og for Oliver er toiletpapir ikke blot toiletpapir. En dag havde jeg sat en rulle med recycled toiletpapir på papirholderen. Da Oliver så det tog han rullen af og skiftede den ud med en luksusrulle fra skuffen, hvortil han svarede, at det hårde papir ikke var til bløde numser. Guldkorn :)
Sidst jeg var i vores lokale Fakta supermarked købte jeg sådan noget spidermand toiletpapir til Oliver. Det er trelags, og passer til bløde numser som Olivers :)
Oliver synes det er festligt med spidermand på toiletpapiret, og så må jeg punge ud for dyrt toiletpapir, hvis det kan lette potte/toilet-træningen for en stund. 

Jeg er også den upædagogiske mor, der bestikker min søn én vingummibamse, hvis han har tisset, og to vingummibamser, hvis han har pruttet. Det er nu ikke så tit at han husker at bede om vingummibamserne mere, så jeg synes det har været et godt virkemiddel i toilettræningen. 

Oliver bliver skamfuld, hvis han en sjælden gang i mellem tisser eller prutter i bukserne. Så han vil fortsat have ble på, selvom den som oftest er knastør. Det foregår på hans præmisser, og bleen ryger først af, når han selv synes den skal væk. En Oliver tager den tid en Oliver skal ta'. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar