søndag den 27. april 2014

Solrig søndag og sensitivt barn

Sikke et fantastisk vejr der har været i denne weekend, og i særdeleshed i dag. Det har bare været vejr til at være ude og nyde forsommerens komme. 
Jeg er efterhånden ret begrænset i min egen formåen, og er i skrivende stund i 32. Graviditetsuge. Mit bækkenløsning raser derudaf ligesom i sidste graviditet, men denne gang skal jeg stadig være mor for Oliver ved siden af. Så jeg sparer på kræfterne for at kunne være lidt aktiv sammen med Oliver. Derfor har jeg ikke lavet det vilde i dag ud over at nusse lidt på Olivers kommende storebrorsværelse, vasket et par omgange tøj og syet en pude.
Oliver har været med far ude og skifte til sommerdæk på den ene bil. Det var dog ikke helt let, for Oliver troede straks, at min mand ødelagde Olivers elskede bil, når han tog et hjul af. Derfor måtte vi stoppe det projekt, og først genoptage det i efteiddags. 
Siden Oliver kom hjem fra legestue med dagplejen i fredags har han været endnu mere sensitiv end vanligt. Han bliver oprevet og ked af det over de mindste ting, og hans sanseregister kan efterfølgende slet ikke følge med. Det er hårdt at overvære, men jeg ved selv hvordan det er at være sensitiv - Oliver har det ikke fra fremmede. 
Når vejret er godt, og vi vil lave en masse spændende ting med Oliver i haven, bliver det hurtigt for meget for ham. Han trækker sig derfor hurtigt tilbage, og vil indenfor igen og slappe af. Det er selvfølgelig godt, at han selv kan grænsesætte sig selv i sådanne situationer, men alligevel også skammeligt, at har bliver overstimuleret på kort tid. 
Jeg synes hans sensitive sind er tiltagende, i takt med at han vokser og hans sanseapparat udvikles. Han får flere kananaler der skal fintunes og håndteres. Det tager af og til hårdt på ham.
Jeg har indtryk af, at han ofte 'holder inde' i dagplejen, og først tømmer sit skøbelige sind, når han kommer hjem til os - i tryk havn. Vi får så at sige at det øl der flyder over bægeret. 

Jeg tænker meget over valg af børnehave til Oliver. Jeg har skrevet ham op til en lille børnehave med kun 20 børn. Den er særligt god til sensitive børn, og pædagogerne skaber et rigtig godt og trykt miljø for de sensitive børn. 
Men der er bliver kun 5 ledige pladser i det kommende skoleår, og Oliver står nummer 17 på ventelisten. Og manden ved pladsanvisningen er absolut ikke imødekommende. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. De to andre børnehaver, som han er skrevet op til som hhv 2. Og 3. prioritet er større børnehaver, hvor jeg absolut ikke har nogen god mavefornemmelse ift at placere et sensitivt barn. Og selv i de to børnehaver står han hhv nummer 23 og 20! Great! 

Olivers bedste ven i dagplejen har fået tilbudt byens dårligste børnehave, som ikke en gang har været på hans prioritetsliste. What? Det kan man da ikke. Og i det brev han fik, stod der at han kunne betragtes som udmeldt af den kommunale børnehave, hvis han ikke takkede ja til dette ækle tilbud. Hvad er det da for en kommune? 
Jeg vil prøve at tale med Olivers dagplejemor og vores dagplejepædagog, og høre hvilke muligheder der er for Oliver, så han får en god børnehave. 

Tilbage til det gode vejr i dag... 
Her til aften fik vi fundet grillen frem og lavede en dejlig grill middag. Manden og Oliver havde selv været oppe og handle og valgt menuen. Og læg mærke til en kvindevenlig salat han havde valgt til os. Den er der ekstra point for. Der var den lækreste marinade til salaten, som han også havde lavet. Mums. Håber i alle går en dejlig uge imøde. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar