lørdag den 11. januar 2014

Dagens ret - Pasta med spinat og bacon.

Forleden dag fik vi pasta med spinat og bacon til aftensmad. Retten var nem og hurtig at lave, og er rigtig velsmagende. Jeg så opskriften på bloggen Gourmensch og lyder som følger:

Frisk pasta med spinat og bacon
  • En portion pasta (evt frisk) til 4 pers. Jeg brugte 250g.
  • 125 g frisk spinat
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 bæger frisk hvidløgsost (ca 65 g)
  • 1 dl. fløde
  • 8 skiver stegt bacon af god kvalitet
  • Parmesanost
  • Oliven olie
  • Muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber
 
Skyl og tør den friske spinat.

Kog pastaen i letsaltet vand efter forskriften. Si vandet fra og kom pastaen tilbage i gryden, så det sidste vand fordamper.

Svits løg, hvidløg i olivenolie på en pande. Kom den friske spinat i. Når spinaten falder sammen, kommes friskost og fløde i.
Koges lidt ind i et par minutter, så saucen bliver dejlig cremet. Smag til med salt, peber og lidt friskrevet muskatnød.
Vend spinatsaucen med den varme pasta.
Anret i dybe tallerkner med sprødt bacon og friskrevet parmesanost.


Jeg brugte lidt mere spinat end angivet i opskriften, fordi jeg godt kan lide smagen.
Jeg brugte 6% madfløde i retten, men brugte lidt mere end opskriften foreskriver. Det gav retten den perfekte konsistens - efter min smag i hvert fald :)
Det bedste ved retten var, at den faldt i Olivers smag, hvilket ellers hører til sjældenhederne. Han fik endda en portion mere dagen efter, fordi der var lidt til overs.
I den portion vi fik var der mad til 2 voksne + 1-2 børn, eller tre voksne.
Jeg forestiller mig også, at retten vil være velsmagende hvis man istedet for bacon brugte et stykke laks, lynstegte kæmperejer, kylling i tern eller en god kvalitet skinke. Mums. Jeg får helt lyst til at lave en af de andre varianter af retten med det samme. Velbekomme.

4 kommentarer:

  1. Nøj det ser lækkert ud. Det må vi altså prøve en dag! :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan varmt anbefales. Så må du vise jeres variation frem. Velbekomme og god aften.

      Slet
  2. Det lyder SÅ lækkert! Tak for inspiration :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme. Det smagte skønt og var hurtigt og let at lave.

      Slet