onsdag den 20. marts 2013

En af Olivers yndlingsretter

Jeg tænkte jeg vil dele denne ret med jer, fordi nogle gange kan man godt have brug for inspiration til nye baby-egnede retter, foruden spagetti, lasagne og lignende.
Oliver er rigtig glad for denne risotto-ret, som er nem at lave. Retten laves i en ovnfast gryde, f.eks. En støbejernsgryde som her.
Den består af forskellige grøntsager, som jeg i dag har valgt skulle være gulerødder, champignon, peberfrugt, forårsløg og alm løg. Det kan man variere efter smag og årstid. Jeg har brugt kylling, for det bliver dejligt mørt, når retten står og simrer. Dermed er det dejlig nemt for Oliver at tykke på.
Fremgangsmåde: til fire personer:
Man svitser løg og hvidløg. Tilsætter derefter ca 300 gram kylling i tern, som også svitses. Derefter tilsættes 300 gram risotto ris, som lige brunes i et minut inden der tilsættes yderligere 1 liter hønseboullion. Krydres med salt og peber og lidt rosmarin eller andre krydderier efter smag. Herefter kommes retten i ovnen i støbejernsgryden. Retten er i ovnen i 30 minutter ved 200 grader, og omrøres en gang i mellem.
Når retten er cremet i konsistensen kommer jeg frisk revet parmesanost i retten, som giver retten noget mere fasthed og smag.
Det spæde barn kan spise retten, hvis den er blevet blendet eller most, imens det lidt større barn nemt kan spise retten hvis bare kødet er skåret i små stykker.
Vi er rigtig glade for risotto, så denne ret er altid en sikker vinder, som er nem at lave.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar