mandag den 15. oktober 2012

Endnu en æra er slut.


Nu er endnu et kapitel slut. Oliver bliver ikke ammet mere. Oliver har selv sagt nej tak til ikke at blive ammet mere, hvilket er helt ok. Han er jo ved at være en stor dreng på snart 10 måneder :) Jeg holdt op med at amme sidste søndag. Der var ganske enkelt ikke mere mælk tilbage, og Oliver bad selv om at komme i seng, når han var søvnig - uden nogen form for mælk for inden. Han havde ikke længere behovet for at blive ammet. Og så snart man ligger ham i hans tremmeseng, så ruller han om på siden og giver sig til at putte med det samme. Næsten altid ihvertfald :)
Da mælkeproduktionen begyndte at ophøre gav vi ham en portion havdegrød lige inden sengetid, så vi var sikre på at han var godt mæt. Det har god effekt, så det gør vi fortsat. Han får typisk aftensmad kl 17.30, og som sagt havregrød omkring kl 19 inden sengetid. Det fungerer super godt, og for det meste sover han uafbrudt ind til kl 6.30 om morgenen.
Selvom jeg har haft set frem til den dag hvor jeg ikke længere ammer, så er det stadig lidt vemodigt at slutte. Det var været super hyggeligt at amme, og at have den helt nære kontakt med mit barn. Det har også været hårdt, at være den eneste madkilde i adskillelige måneder, da Oliver ikke ville have sutteflaske. Men jeg er stolt af at have ammet i 9 1/2 måned, når vi nu havde en hård ammestart, hvor jeg var lige ved at give op flere gange. Men efter et par måneder gik det godt, og vi fandt rytmen.
Nu trænger jeg så til en masse nyt undertøj, for det gamle passer ikke rigtigt mere :) min barm er krøbet i vask :) Det er en af de skavanker der følger med, når man har ammet længe. Det er endnu en mor-souvenier, som jeg på sin vis er stolt af :)

Men jeg glæder mig allerede lidt til at være en livsgivende kilde til næring for et kommende barn. Men den tid, den glæde. Nu vil jeg nyde den frihed det giver mig, at Oliver ikke skal ammes mere, og at jeg dermed kan komme lidt ud hjemmefra. Jeg har bl.a. planer om at besøge min veninde i København i en weekend. Mere om det senere :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar